Materialer og bærekraft

Bambus oppleves mykere enn bomull. Bambusfiber puster og absorberer fuktighet. Bambusplanten er bærekraftig. Den kan vokse opp til 90 cm per dag og har et naturlig forsvar mot bakterier. Det gjør at den vokser uten bruk av giftige sprøytemidler.

image

Egenskaper

Bambus gir sokkene følgende egenskaper.

  • Myke med god stretch

  • Temperaturregulerende

  • Transporterer fuktighet

  •  Bakteriehemmende og luktreduserende

FSC sertifisering

Title image

Vår bambus kommer fra en FSC®-sertifisert bambusplantasje. Det anvendes hverken gjødsel eller sprøytemiddel. Det kreves heller ikke kunstig vanning, i motsetning til bomullsproduksjon som krever mye vann. Når bambusen høstes, hugges den av ved roten og gjør plass til nye skudd. På denne måten spares jorden mot utarming.

Oeko-Tex® sertifisert

Title image

Som forbruker skal du føle deg trygg når du velger Abonera. Oeko-tex sertifiseringen garanterer at produktene våre ikke inneholder skadelige stoffer og kjemikalier. Oeko-tex-kravene er strengere enn både internasjonale og nasjonale krav til produktsikkerhet.

Les mer om Oeko-tex sertifiseringen her
some pic
some pic

Patentert viskose-prosess i lukket kretsløp

Viskoseproduksjon skjer på ulikt vis og mange faktorer avgjør hvor stor innvirkning det har på miljøet. Tradisjonelt har klesproduksjon fra viskose hatt store utfordringer - fra måten råvarer utvinnes, til utslipp av kjemikalier og forbruk av store mengder vann.

I vår produksjon males bambusen opp til småflis som blir omgjort til viskose gjennom en prosess med kaustisk soda og karbondisulfid. Dette skjer i et lukket kretsløp med gjenvinning og rensing av kjemikalier og avløpsvann. På den måten unngår man avgasser og utslipp som er skadelig for natur og mennesker.

Fabrikken

Produktene våre produseres av Kalito Group, en norskeid fabrikk i Kina. Den produserer for kjente merkevarer som har bærekraft som krav. Fabrikken har alle miljøsertifiseringer (Oeko-TEX, Woolmark, GOTS), den drives på solenergi og tar godt vare på de ansatte.

Fabrikken har SA8000-sertifisering. Det betyr at de forplikter seg til etisk arbeidspraksis, respekt for arbeidstakerrettigheter og menneskerettigheter, og at de opprettholder et trygt og rettferdig arbeidsmiljø.

Les mer på fabrikkens nettside